For nylig måtte vi sende afvisningsbreve til et antal kandidater, der ansøgte om et job som rekrutteringskonsulent ved hjælp af vores software. En af kandidaterne svarede på e-mailen og takkede os for en god afvisning og en samlet positiv oplevelse med Innoflow. Vi besluttede at stille hende et par spørgsmål og se, hvad der gør forskellen mellem den sædvanlige afvisning og en positiv.

Mød Malene Kirkelund – udover ”at lave en god bearnaisesauce” er hun også nysgerrig og ivrig efter at lære. I dag delte hun sine oplevelser i forbindelse med jobsøgning med os.

Malene siger, at den afvisning, hun modtog fra Innoflow, var relevant og nyttig, da hun var i stand til at reflektere over sine svagheder og arbejde på dem for at være forberedt bedre næste gang. Faktisk føltes processen bemyndigende over for Malene, fordi dette var hendes første gang, hun ansøgte om et job som rekrutteringskonsulent.

  • Linkedin
  • Facebook

Her er hvad Malene siger om sin oplevelse efter at have modtaget et afvisningsbrev fra Innoflow

Når man sammenligner Malene’s erfaringer med sædvanlige rekrutteringsprocesser og Innoflow, siger hun, at den sædvanlige ansøgningsproces ofte inkluderer et følgebrev og et CV. Som mange andre fik Malene engang et job med denne type rekruttering, men opfattelsen af sine egne styrker viste sig at være helt forkert for jobbet. Efter et år fratrådte hun. Hvis den samme arbejdsplads havde tilbudt en sag, der ligner det, som Innoflow tilbyder, mener Malene, at hun ville have været i stand til at forstå rollen bedre og bemærke, at hendes forventninger og kompetencer var forkert placeret. Ved løsning af en sag med Innoflow viste opgaven nøjagtigt, hvad jobbet medførte, hvilket er vigtigt, især hvis en person vil prøve en anden branche og ikke kun kan få et fuldt overblik over den tilbudte stilling ved at læse jobbeskrivelsen.

Muligheden for at løse en sag, når hun ansøgte om et job, gav Malene en chance for at blive bedømt på nogle andre parametre på trods af sin varierede baggrund. Hun fortalte os om sin ubehagelige oplevelse, da hun ansøgte om et job hos et andet firma, hvor hun efter at have modtaget feedback indså, at de ikke havde gennemgået hendes ansøgning grundigt, og hun følte, at hun kun var et nummer i træk. ”Præcis det gør ikke noget godt for en persons selvværd, når du bliver arbejdsløs. Derfor er feedback også en vigtig del. ” – siger Malene.

Vi kan kun tilføje det – ikke kun at en velforberedt, personlig feedback er vigtig, men det spiller en nøglerolle i ansættelsesprocessen. Det viser respekt, forbedrer din kandidatoplevelse såvel som dit image. Husk, at færdigheder kan ændres og forbedres – prøv at henvise din evaluering til noget, som kandidaten kan arbejde på til næste gang de ansøger om et job hos din virksomhed. Hvis du kan foreslå handlinger og konkrete trin baseret på ansøgernes præstationer, vil du skabe en positiv kandidatoplevelse, selv når du sender et afvisningsbrev.

Share This