Mød Hasse Holm Thomsen, Polit Case Competition ansvarlig. Organisationen blev grundlagt i 2014 og huser økonomistuderende fra Københavns Universitet. Polit Case Competition er en case competition i økonomi, hvor deltagerne har mulighed for at anvende økonomisk teori i forbindelse med et virkeligt problem.

I interviewet med Hasse taler vi om hans rolle som organisationens præsident, hans definition af en succesfuld case competition, samt hvordan Polit Case Competition håndterer dagligdagen under COVID-19 pandemien.

Hasses baggrund

Hasse studerer økonomi og er ”Master Thesis Student” i Danmarks Nationalbank, hvor han arbejder på sin kandidat. Hasse har læst økonomi på KU i 5,5 år.

Før Hasse begyndte at uddanne sig, boede han i Madrid med sin familie.

Hvad har du af erfaring med case competitions?

Hasse kender primært til case competitions på grund af Polit Case Competition. Nogle få år tilbage, deltog Hasse i Polit Case Competition, men pointerede at det ikke gik specielt godt for ham at løse casen. Han sagde til sig selv, at hvis ikke han kunne slå modstanderne, hvorfor så ikke joine teamet bag eventet?

For tre år siden blev han en del af organisationen som arrangør, hvor han arbejdede med finansiering og partnerskaber. Men i dag er han ansvarlig for team management og strategiplanlægning af Polit Case Competition.

Hvornår begyndte du din karriere som arrangør?

Grunden til at Hasse søgte stillingen, som arrangør af Polit Case Competition, var fordi at han ønskede at deltage i KU’s ekstracurricular aktiviteter. Allerede da Hasse blev en del af organisationen, var den meget professionel i forhold til andre elevorganisationer, hvor studerende joiner for at kunne skrive det på CV’et eller fordi de ønsker at hænge ud med andre studerende. Her var studerende derimod til stede for at opbygge noget stort, og de lagde samtidig tid og kræfter i det. Professionaliteten og ambitionerne skinnede igennem fra dag et, hvilket tiltrak Hasse til organisationen.

  • Linkedin
  • Facebook

Hvilke udfordringer møder man, når man organiserer en case competition?

Udfordringerne man møder kommer meget an på om man er præsident eller frivillig. Hasse forklarer, at de udfordringer, han møder, er at skulle sikre sig at alle er på samme side omkring organisationens mission, samt at alle har noget at tage sig til. Da meget af arbejdet er frivilligt, har Hasse fundet ud af at det skal være sjovt og interessant at arrangere case competitions. Han pointerer, at det godt kan være svært at finde en balance mellem at holde arbejdet spændende og samtidig få de tungere ting gjort.

Hvordan har COVID-19 pandemien påvirket jer?

På grund af COVID-19, skiftede Polit Case Competition strategi og gjorde deres case competition digital. Normalt afholder de events, hvor alle deltagere møder fysisk op.

Hasse husker den onsdag, hvor Mette Frederiksen meddelte, at hele landet lukkede ned. Polit Case Competition skulle afholdes den følgende lørdag, så de havde ikke meget tid til at ændre formatet. Det blev faktisk umuligt for dem at afholde eventet i marts som planlagt, så de udskød det et halvt år. De skulle også tænke på, at eventet ikke måtte ligge samtidig som folks eksaminer i maj. Så til sidst blev det rykket til oktober, og her satsede de også på at eventet igen kunne afholdes fysisk. Det kunne det ikke, så det blev digitalt. Studerende løste problemformuleringen fra deres egne hjem og fik tildelt goodie bags og en masse Wolt gavekort. 

  • Linkedin
  • Facebook

Du har anvendt Innoflow software til at afvikle dit event, hvad synes du om det?

Hasse forklarer, at organisationen var lidt skeptisk for prisen på Innoflow’s software system, da de først besluttede at anvende den digitale platform. De var usikre på om det var pengene værd eller om det blot ville være endnu en udgift.

Men, organisationen var glade for formatet, der gjorde alting en hel del nemmere. Hasse pointerer, at det var nemmere at organisere eventet, at holde øje med deltagerne og hvordan de omgik programinformationerne, at aflevere opgaveløsningen, samt event registrering.

Alt var gjort nemmere. Han forklarer, at de nok godt kunne have afholdt Polit Case Competition uden Innoflow, men at Innoflow’s software gjorde processen mere effektiv og tidsbesparende. Hasse og teamet var også yderst taknemmelige for den assistance de fik fra Innoflow, og han nævner særligt Lasse Dam Jørgensen (Business Developer hos Innoflow). Lasse udarbejdede et preview af Polit Case Competition, hvorefter organisationen tog det til sig og gjorde det til deres eget.

Hvad betragter du som en succesfuld case competition?

For Hasse er en succesfuld case competition én, hvor alle interessenter er glade i sidste ende. Partnerorganisationerne – Københavns Lufthavn og BCG – var tilfredse med resultatet og de følte at de fik værdi for pengene. Det er også vigtigt, at deltagerne synes, casen er relevant, interessant og udfordrende. Det værste du kan gøre, er at udarbejde en case som studerende ikke kan løse. Du skal i stedet lave en case, alle kan være med i uanset deres universitets level. Derudover mener Hasse også at organisationen, der står bag eventet, skal få noget ude af det: De skal føle, at de har været en del af noget stort og betydningsfuldt. Det er især vigtigt i lyset af COVID-19, fordi du nemt kan glemme alt om arrangørerne, når man er så opsat på at deltagere og partnerorganisationer er tilfredse med oplevelsen. Du skal sikre dig, at alle er tilfredse med, hvordan eventet flaskede sig.

  • Linkedin
  • Facebook

Hvad er dit bedste råd til andre organisationer, der afholder case competitions?

Det vigtigste, når man arrangerer en case competition, er at casen er den helt rigtige. Tal med andre case competitions og case-skrivere. Forhør dem om, hvad der fungerede og ikke fungerede for dem, hvordan man sikrer sig at alle interessenter er tilfredse med casen, samt hvordan du formidler en case, alle kan være med i. Der er selvfølgelig også andre vigtige aspekter, såsom at sørge for mad og drikke. Men i bund og grund er det vigtigste casen. Hasses bedste råd er derfor først at fokusere på casen, for derefter at fokusere på alle de resterende aspekter.

Hvad er dit bedste råd til folk, der ønsker at tage del i jeres fremtidige events?

Hasses første råd er: tilmed dig. Jo før du begynder, desto bedre. Mange studerende tvivler på om de er gode nok til at løse en case og ender med aldrig at tilmelde sig. Kom i gang, tilmeld dig og se hvad det hele drejer sig om. Søg råd fra tidligere vindere og deltagere og hør dem om, hvordan de greb casen an. Nogle vil sikkert anbefale at du kan starte med at forberede nogle slides, hvilket Hasse også synes er en god strategi. Ifølge Hasse er det allervigtigste, at du griber casen an med et åbent mindset, arbejder hurtigt og samarbejder godt med dit team.

Share This